Γεώργιος Παπαζήσης

Γεώργιος Παπαζήσης

Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Ψυχίατρος, Τμήμα Ιατρικής Α.Π.Θ.

Ο Γεώργιος Παπαζήσης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιατρός με ειδικότητα στην ψυχιατρική και εξειδίκευση στην ψυχοφαρμακολογία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Κλινική Φαρμακολογία, τη Φαρμακοεπαγρύπνηση και στην Ψυχιατρική Επιδημιολογία και Φαρμακοεπιδημιολογία. Στην παρούσα φάση είναι συντονιστής μελετών διερεύνησης της ανοσογονικότητας των εμβολίων COVID-19 στον ελληνικό πληθυσμό καθώς και κύριος ερευνητής της πολυκεντρικής κλινικής μελέτης RTOC (ClinicalTrials.gov Identifier: NCT04024371).

Έχει εκπαιδευθεί στη φαρμακοεπαγρύπνηση στο Uppsala Monitoring Centre που αποτελεί το επίσημο κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παρακολούθηση της ασφάλειας των φαρμάκων και έδρα της Vigibase, της παγκόσμιας βάσης αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών. Είναι υπεύθυνος φαρμακοεπαγρύπνησης για όλη την Ελλάδα (Greek National Hub Pharmacovigilance Referent person) στο πανευρωπαϊκό δίκτυο παιδιατρικών κλινικών μελετών Conect4children (c4c). Ο κ. Παπαζήσης είναι μέλος του Δευτεροβάθμιου Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΦ, εμπειρογνώμονας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας.

Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει 64 δημοσιεύσεις στο PubMed, >100 περιλήψεις δημοσιευμένες σε περιοδικά με impact factor και έχει πάνω από 1600 scholar αναφορές με h index 23 (ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1641-9095).