Γιάννης Δαγρές

Γιάννης Δαγρές

Φαρμακοποιός - Β’ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ-ΝΠΔΔ, Ταμίας ΦΣΑ-ΝΠΔΔ

Ο Γιάννης Δαγρές γεννήθηκε το 1973, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα στη Φαρμακευτική Σχολή. Είναι μέλος της Διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ-ΝΠΔΔ) από το 2007, και μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ-ΝΠΔΔ) από το 2014. Το 2010 εξέδωσε το βιβλίο «Η Φαρμακευτική Δαπάνη στην Ελλάδα» και από το 2007 έχει εκδώσει πλήθος αναλυτικών και πολυσέλιδων Μελετών για ζητήματα Φαρμακείων.
Ενδεικτικά: μία Μελέτη για τα Δίκτυα Φαρμακείων το 2007, δύο Μελέτες για τις Εκθέσεις ΟΟΣΑ για τα Φαρμακεία (2013 & 2017), από τις οποίες η δεύτερη (2017) υιοθετήθηκε από τη Διοίκηση του ΠΦΣ, και δύο Μελέτες για το ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων και τις Εφημερίες.
Έχει συγγράψει και δημοσιοποιήσει δεκάδες μικρότερες μελέτες και άρθρα για ζητήματα όπως το περιθώριο κέρδους, τις τιμές των φαρμάκων, τα ΦΥΚ, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τα ΜΥΣΥΦΑ. Έχει λάβει μέρος ως μέλος Επιτροπών σε δεκάδες θέματα λειτουργίας του ΦΣΑ (Εφημερίες, οικονομική λειτουργίας, αναθεώρηση Εσωτερικού Κανονισμού, Εφημερίες κλπ.). Έχει λάβει αντίστοιχα μέρος σε Επιτροπές του ΠΦΣ για πλήθος ζητημάτων. Έχει λάβει επίσης μέρος σε Επιτροπές του Υπουργείου Υγείας (όπως εκείνη της Διασυνοριακής Συνταγογράφησης). Έχει προβεί σε δεκάδες δημόσιες Καταγγελίες, Επιδόσεις Εξωδίκων και παραστάσεις στις Εισαγγελικές Αρχές εναντίον πλήθους Φαρμακευτικών Εταιρειών, Τραπεζών, Ινστιτούτων Επιμόρφωσης κλπ. για παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές σε βάρος των Φαρμακείων. Επίσης έχει παραστεί σε πλήθος Δικαστηρίων υπερασπιζόμενος συνάδελφους και Συλλόγους, τόσο στην Αττική όσο και στην Επαρχία.
Ταυτόχρονα συμμετέχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην αποστολή φαρμάκων σε οργανώσεις αρωγής όπως το PRAXIS και οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ.