Δημήτριος Δέμος

Δημήτριος Δέμος

Διευθύνων Σύμβουλος Demo - Αντιπρόεδρος Π.Ε.Φ.

Ο Δημήτρης Δέμος γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος ΜΒΑ στα Οικονομικά από το Fordham University της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα αλλά και μετά τις σπουδές του εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση DΕΜΟ A.B.E.Ε. Βιομηχανία Φαρμάκων εφαρμόζοντας στην πράξη το επιχειρηματικό του όραμα. Σήμερα, το εργοστάσιο της DEMO είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στην παραγωγή ενεσίμων, με έναν κύκλο εργασιών 180 εκατ. ευρώ, με 4 υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής έκτασης 57.000 τ.μ. και 1.000 εργαζόμενους.

Η εστίασή του ήταν και παραμένει η επένδυση στην εξαγωγική δραστηριότητα, γι’ αυτό και η DEMO σήμερα εξάγει το 84% της ετήσιας παραγωγής της σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Για τον Δημήτρη Δέμο οι επενδύσεις στην εξαγωγική δραστηριότητα δεν αφορούν μόνο την οριζόντια ανάπτυξη με παρουσία της εταιρείας σε άλλες χώρες, αλλά και την κάθετη ανάπτυξη, την είσοδο δηλαδή της DEMO σε νέες αγορές στις χώρες όπου υπάρχει ήδη εμπορική δραστηριότητα. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 2.500 προϊόντα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και 600 προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Σήμερα, ο Δημήτρης Δέμος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO A.B.E.Ε. και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).