Ευθύμιος Καπάνταης

Ευθύμιος Καπάνταης

MD, Παθολόγος με Εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διευθυντής Τμήματος Διαβήτη-Παχυσαρκίας-Μεταβολισμού, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

O Ευθύμιος Καπάνταης είναι Ειδικός Παθολόγος, με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Επιπλέον, από τo 2005 SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professional Education) National Fellow από τον ΙOTF (International Obesity Task Force).

Από το 1988, επικέντρωση του επιστημονικού ενδιαφέροντος στα μεταβολικά νοσήματα και σε παθήσεις σχετιζόμενες με τη διατροφή, ενδιαφέρον που εκφράζεται τόσο σε κλινική εμπειρία, όσο και σε συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες που έχουν ανακοινωθεί σε Ελληνικά, Μεσογειακά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια. Συγχρόνως, συμμετοχές ως Πρόεδρος ή Εισηγητής σε Στρογγυλά Τραπέζια Πανελληνίων Συνεδρίων. Επίσης, κατ’ επανάληψη μέλος Οργανωτικών Επιτροπών Πανελληνίων Ιατρικών Συνεδρίων, Πρόεδρος Επιστημονικών Επιτροπών Πανελληνίων Ιατρικών Συνεδρίων, καθώς επίσης και κριτής Εργασιών σε Πανελλήνια Συνέδρια. Αρκετές δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Από το 1991, τακτικό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και από το 1993, τακτικό μέλος της European Association for the Study of Diabetes. Επίσης, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και κατ’ επανάληψη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ως Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ταμίας κλπ, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου. Από το 1992, τακτικό μέλος της European Association for the Study of Obesity, καθώς και της World Obesity Federation.

Μέλος του Executive Board και της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Παχυσαρκίας του 2005, που έλαβε χώρα στην Αθήνα 1-4 Ιουνίου 2005 και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου International Diabetes & Obesity Forum, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, 21-23 Οκτωβρίου 2010.

Από το 2003 έως σήμερα, Διευθυντής του Τμήματος Διαβήτη-Παχυσαρκίας-Μεταβολισμού στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Metropolitan.