Κατερίνα Παταβού

Κατερίνα Παταβού

Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Π.Ε.Φ.

Η Κατερίνα Παταβού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Reading με πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη νομοθεσία της Ε.Ε. από το Kings College London. Η εμπεριστατωμένη γνώση της για τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για την εργασία και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκτήθηκε από τις προηγούμενες συμβουλευτικές εμπειρίες της σε εταιρείες που εδρεύουν στις Βρυξέλλες μεταξύ των οποίων και οι Burson Marsteller, DODS Europe και GPlus Europe.

Πριν από αυτό, εκπαιδεύτηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (Ε.Λ.Κ.) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εργάστηκε ως Βοηθός Ερευνών για τον Διευθυντή του Τμήματος Νομικών Επιστημών της Ε.Ε. του Kings College, Καθηγητή Piet Eeckhout το 2008 και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) το 2010.

Το 2012, η κ. Παταβού εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως διαπιστευμένη βοηθός για μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπεύθυνο για την παροχή συμβουλευτικής σχετικά με τα αρχεία της Ε.Ε. σε νομοθετικές διαδικασίες και διαπραγματεύσεις με ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Το 2013 προσχώρησε στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Δημοσίων Υποθέσεων, ενεργώντας ως σύνδεσμος για την Π.Ε.Φ. και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ρόλος της καλύπτει την εκπροσώπηση των συμφερόντων της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της εκπροσώπησης σε φόρουμ με έδρα τις Βρυξέλλες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.